Ett ISK till två barn?
Sök:

Ett ISK till två barn?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: Ett ISK till två barn?

Hej likasinnade spar- och -privatekonomi-nördar!

Gjort ett misstag och skulle vara ytterst tacksam för hjälp:

Strax efter att min son föddes för fem år sedan startade jag ett ISK i hans namn där pengar från oss föräldrar, släkt och vänner nu har ett värde av ca 175,000 kr. Jag replikerar sedan ett par år globala barnportföljen. Tanken är att det ska bli en grundplåt till körkort, studier, boende osv om 15-20 år. Gott så!

Men nu väntar vi ett syskon, och jag vill såklart att även syskonet ska få \”haka på\” storebrors konto, och att kapitalet ska delas lika den dag sparandet upphör. Men hur gör jag det? ISK står ju i min sons namn. Det verkar vara ett ganska vanligt misstag, men Nordnet kan inte vägleda mig, heller inte en hel del googlande. Några god råd här?

Måste jag sälja av innehavet och flytta till en KF med mina båda barn som förmånstagare och börja på ny kula? Kan jag ens det?

Bästa hälsningar,
Andreas

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har du startat ett konto i din sons namn, så kan du dessvärre inte flytta pengar från det kontot. Du kan endast förvalta värdet på det, men pengarna som hamnar där tillhör lagligen din son.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-26 klockan 11:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂