Ett smörgåsbord
Sök:

Ett smörgåsbord

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Bygga kapital

Den här artikeln publicerades 2017-06-30 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Ett smörgåsbord

Hej

Ni som driver dessa bloggar. Som också inriktar sig till en stor grupp av följare som ni med era råd kan påverka. Kan ni inte påverka era egna investeringar positivt när ni kan få en flock människor handla fonder/aktier som ni inte själv kommer att investera i? Menar om ni vilseleder en stor flock från dom riktiga klippen och ni själv investerar för ni håller andra borta tjänar ni inte på det? Sedan när ni hämtat vinsten rekommenderar ni flocken eftersom det inte finns något av värde kvar och hämta ni lämnar med vinst flocken tar över med förlust ?

 

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Klart att det är möjligt. Men dom flesta tipsen rör mer eller mindre indexssparande och där tror jag inte att deras påverkan är något att snacka om, iaf inte på kort sikt.

Skillnad på de bloggar som hypar enskilda aktier och bloggar som den här som hypar att du ska spara så brett och långsiktigt du kan.

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Bygga Kapital, du har eventuellt rätt i att kurserna på de fonder eller värdepapper som Jan rekommenderar på sin blogg kan gå upp i värde efter en rekommendation. Samtidigt bör man tillägga att det bara är placerare med ”tajming” mentalitet som har en förlust att hämta på detta.

Allokerar man strategiskt och rebalanserar ebb och flod i ett specifikt värdepappers kursutveckling, då spelar det egentligen ingen roll huruvida Jan kortsiktigt tjänar pengar på en höjd värdering av dennes innehav p g a en rekommendation. När kursen faller på det innehav man har köpt på rekommendation av Jan, då rebalanserar man bara åter undervikten till normalvikten igen och sedan tjänar man pengar på uppgången.

Är man sedan osäker på de värdepapper som Jan rekommenderar, då är det bara en fråga om att ha en lägre exponeringsgrad i värdepapperet istället. Så om värdepapperet visar sig vara en konkurs, då har man inte förlorat hela sin förmögenhet.

Personligen har jag inga problem med huruvida Jan blir stormrik på att rekommendera värdepapper eller ej. Trevligt för honom. Det är ju upp till var och en om man anser placeringen solid nog att placera i, hur stor exponering man vill ha i innehavet samt huruvida man vill spela strategiskt med rebalansering eller ifall man vill spela ”tajming” spelet med stor sannolikhet av en förlust.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-06-30 klockan 06:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.