Ev. nedgång = BetterGlobe dags?
Sök:

Ev. nedgång = BetterGlobe dags?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Stefan

ställde för sedan frågan: Ev. nedgång = BetterGlobe dags?

Hej. Jag tror som många andra att det kommer bli en global nedgång på börsen inom en framtid. Har dragit ner på aktieinnehav och mer på räntor.

Men är det kanske läge att investera i BetterGlobe istället för att pumpa in i räntefonder?!

Då undviker man aktiemarkanden samtidigt som man gör något gott för planeten. Tänker jag fel?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej, det skulle jag inte rekommendera även om jag har Better Globe som samarbetspartner. Better Globe är bra som en långsiktig, etisk och hållbar investering i hink #4, men det är INTE en ersättning för en räntefond. En räntefond kan du sälja när du vill och ha pengarna på kontot dagen efter. Better Globe är en extremt illikvid investering på det sättet att när du väl satt in pengarna så är de låsta över 20 års perioden (bortsett från den förväntade avkastningen).

Jag tycker att räntefonder är bra och har dem i mina portföljer, vill man ha ett annat komplement till räntefonder, då är det t.ex. bättre att titta på ha pengarna kontant (som aldrig är fel) eller i t.ex. en marknadsneutral fond som den vi pratar med Eric Strand i avsnitt #50.

Sedan vill jag som alltid påpeka att försöka tajma marknaden sällan leder till att man tjänar pengar. Ofta är det tvärtom. Bättre att välja en bra strategi och sedan hålla sig till den oavsett vad som händer på marknaden.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-28 klockan 17:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.