Ev nya arbetsgivaren kör ej ITP
Sök:

Ev nya arbetsgivaren kör ej ITP

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Ev nya arbetsgivaren kör ej ITP

Hej

Jag ska på en intevjuv imorgon med en arbetsgivare som ej kör med tjänstepension. Hur mycket extra per månad bör jag begära för att kompensera det? Jag tjänar under 40250 per månad så stämmer det då att det avsätts 4,5% av månadslönen till tjänstepensionen?

Bör jag med andra ord minst kräva 4,5 % ökning mot min nuvarande lön för att inte förlora pengar på ett ev jobb-byte?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Fredrik!

Här har du en länk där du kan räkna ut hur mycket du har nu, därifrån kan du utgå ifrån hur mycket du behöver för att det ska täcka din nuvarande lön.

Eftersom du tjänar under 40250kr så är det vanligtvis att det sätts av 4.5%, du kan fråga din nuvarande arbetsgivare mer exakt!

https://www.pensionsmyndigheten.se/forsta-din-pension/tjanstepension/rakna-ut-din-tjanstepension

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-14 klockan 18:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂