Eventuellt byte av tjänstepensionsförvaltare
Sök:

Eventuellt byte av tjänstepensionsförvaltare

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av PerW

ställde för sedan frågan: Eventuellt byte av tjänstepensionsförvaltare

Hej,

Min arbetsgivare byter tjänstepensionsförvaltare. Vi talar här om en ren fondförsäkring. Jag kan nu välja att låta redan insatta pengar ligga kvar hos den förre förvaltaren eller flytta dem till den nya förvaltaren. En flytt skulle innebära en avgiftssänkning med ca 0.15 procentenheter per år i 20 år. Ett byte skulle innebära att jag under en tid står utanför marknaden, oklart hur länge. Detta kan ju vara en vinstaffär eller förlustaffär beroende på vad som händer på marknaden under tiden jag står vid sidan av. Jag gjorde en simulering där jag förlorar 2% under tiden bytet sker men att det sedan löper på med den lägre avgiften. Då går det jämnt upp. Vad skulle bloggens läsare göra?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har du verkligen förstått upplägget under bytet rätt? Jag trodde iaf inte att pengarna var utanför marknaden under det knappa halvåret bytet tar. Men bäst är förstås att kolla med collectum eller motsvarande. :)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Har för mig att det inte är så länge man ligger utanför marknaden, visst tar bytet en längre tid men det har med handläggningstid mm att göra och inte själva pengaflytten.
  Men bäst är som Mikael säger att kolla med din tjänstepensionsleverantör!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-25 klockan 11:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.