Eviga frågan, Avanza eller Nordnet?
Sök:

Eviga frågan, Avanza eller Nordnet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Elvira

Den här artikeln publicerades 2017-04-26 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Eviga frågan, Avanza eller Nordnet?

Efter att ha ringt ner både avanzas o nordnets kundservice testar jag nu här för att bli lite klokare :)

Vi ska starta upp ett barnspar a´la globala barnportföljen till bebisen i familjen. Tanken är 400 kr i  månaden, extra vid jul, födelsedagar etc.

Nu till problemet. Jag vill helst vara hos avanza, mest för att jag gillar deras enkla hemsida, med det är inget måste. MEN då jag vill spara enligt globala barnportföljen funkar inte 400 kr med deras minsta månadsspar i varje fond. Däremot funkar det hos nordnet som klumpar ihop hela summan istället när man månadssparar.

Har någon något tips hur man kan lägga upp det?

Till Jan vill jag säga att du är grym o jag vill tacka för alla nyttiga tips du lämnar. Sen hade jag velat säga att du hade varit klockren att ha en egen poddradio ;)

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Elvira,
Jag tycker att om det fungerar hos nordnet så kan du väl lägga månadssparandet där?
Sen kan du använda Avanza för allt annat, då blir det dessutom lite utav en ”spärr” för barnportföljen, då hela tanken med en sådan portfölj är att du ska starta och glömma bort den i 15 år.

Jag gillar både Avanza och Nordnet, och använder båda.

Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Elvira.
  Vad är problemet att välja Avanza eller Nordnet,,.? Välj den som du gillar och krångla inte till det. Räcker med 2 fonder o 100% aktier på så långsikt. Länsförsäkringar Global index 70%. Spiltan investement 30%. För Sveriges del kan du välja antingen Spiltan inv.Spp aktiefond Sverige.Avanza zero.Nordnet superfond. Smidigt.
  Mvh.jack

  0
  Gravatar ikon för användaren
  jack

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack Elvira för din fina uppskatning.

Jag håller med föregående talare. Sedan behöver det inte vara ett hinder med de 400 kr. Du kan spara i en fond och sedan balanserar du om en gång om året om det har blivit för mycket. Då kommer du runt problematiken.

Hälsningar,
Jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-26 klockan 21:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.