Exponering mot PE/investmentbolag fokuserade på tech (onoterat / small-cap) 
Sök:

Exponering mot PE/investmentbolag fokuserade på tech (onoterat / small-cap) 

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sebastian

ställde för sedan frågan: Exponering mot PE/investmentbolag fokuserade på tech (onoterat / small-cap) 

Exponering mot PE/investmentbolag fokuserade på tech (onoterat / small-cap)

Hej!

Jag skulle vilja få input på hur man som småsparare kan få exponering mot onoterade/small-cap tech bolag, helst Nordamerika. Tänk exponering mot VC liknande bolag (likt sequoia, Accel m.m.).

De närmsta jag hittar i Sverige är Kinnevik och EQT eller TIN Ny teknik fonden, men de är inte helt solklara för vad jag letar efter. Utomlands är de närmsta jag hittar Softbank och Naspers, men inte heller riktigt vad jag letar efter och gillar inte riktigt deras exponering (eller att de är mer som konglomerat).

Tack på förhand!

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-25 klockan 12:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.