Extra insättning vid ombalancering
Sök:

Extra insättning vid ombalancering

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mona

ställde för sedan frågan: Extra insättning vid ombalancering

Hej

Efter att ha lyssnat på senaste inlägget från Jan och Caroline om ombalansering så har jag börjat förbereda mig på denna aktivitet.

Jan nämnde att det var lämpligt att göra extrainsättningar i samband med ombalansering. Jag har tänkt att sätta in 50000 extra i nybörjarportföljen men ska jag smälla in allt på en och samma gång eller är det bättre att dela upp det på t ex fem gånger (för att sprida risken)?

Har för mig att jag har läst om detta tidigare på bloggen men kan inte hitta inlägget …

Tacksam för råd

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Mona!

Som jag har förstått det, så passar det bra med extra insättningar vid ombalansering eftersom du ändå redan håller på med att justera portföljen och slipper göra extra jobb senare isåfall.

Länkar artikeln nedan som du letar efter.

Angående allt på en gång eller sprida ut, så förespråkar jag att sprida ut det på ett års sikt.
Detta ger dig en lugn ingång med pengarna och risken att du träffar allt på en topp minskar dramatiskt, det handlar ofta om att man ska ”sova gott om natten” med pengarna på börsen.

Investera allt på en gång eller sprida ut det över tid?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tusen tack Robin för snabbt svar!

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Mona

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-16 klockan 20:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.