Faktisk spridning av investeringar
Sök:

Faktisk spridning av investeringar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lukas

Den här artikeln publicerades 2017-08-07 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Faktisk spridning av investeringar

Hej,

 

Jag arbetar på min första portfölj med dig som ledstjärna och funderar på det här kring spridning. Det är allmänt vedertaget att man gör rätt i att sprida sina investeringar på olika marknader och i olika branscher.

 

Om vi tar investor eller industrivärden som exempel. De är Svenska bolag som i sig äger ett antal olika bolag i olika branscher. Essity, Atlas Copco, Saab mfl säljer ju sina varor världen över. Är det att lura sig själv om man anser att detta är en spridning?

Den enda gemensamma nämnaren här är ju den Svenska kronan som spelar roll för investmentbolagens bottom line som i det här fallet har sitt säte i Sverige.

 

Med andra ord: Om man köper xxx kr av en investmentbolagsaktie som i sin tur har ett underliggande innehav i 5 branscher/150 länder. Har man ådstakommit sitt mål då?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det är en riskspridning att investera i Investmentbolag MEN som du säger är det fortfarande en överexponering mot svenska kronan. Jan är en stor förespråkare av globalfonder, där du sprider risken över planeten kan man säga. Då får du än större spridning.

Hälsningar

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-07 klockan 05:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.