Får amerikaner köpa börshandlade i Sverige
Sök:

Får amerikaner köpa börshandlade i Sverige

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av anonym

ställde för sedan frågan: Får amerikaner köpa börshandlade i Sverige

Hej,

Jag har amerikansk medborgarskap och bor i Sverige. Vad får jag köpa för att kunna inverstera mina pengar?

Jag skulle vilja köpa svenska börshandlade (ETFs) men vet inte om det är tillåtit. Jag vet att det inte är möjligt för mig att köpa mutual funds. En kompis till mig påstår att jag kan köpa kapitalförsäkring men jag vet inte heller vad det är för något.

Är det möjligt att köpa svenska börshandlade? Om det inte är tillåtit vad skulle ni rekommendera?

F

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Som amerikansk medborgare i Sverige så ska du kunna öppna en kapitalförsäkring i valfri bank och sedan investera via den.

Så det är absolut tillåtet för dig att investera i svenska bolag och även ETF:er så länge du har en kapitalförsäkring att investera via.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-27 klockan 21:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.