får jag med mitt bostadslån belopp köpa 2 bostadsrätter?
Sök:

får jag med mitt bostadslån belopp köpa 2 bostadsrätter?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Frank

ställde för sedan frågan: får jag med mitt bostadslån belopp köpa 2 bostadsrätter?

Vi säger att jag har en medel inkomst på 35000 kr vilket motsvarar 420000 kr om året, och om jag har rätt så brukar man få låna 6.5 gånger sin års inkomst vilket motsvarar ett lån belopp 2730000, kan jag  välja att köpa två lägenheter för 1365000 istället för en bostadsrätt för hela summan?

Det jag vet är att man kan äga fler än en bostadsrätt ifall bostadsrättsförening tillåter det.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är nog mer realistiskt att räkna på ett skuldkvotstak på 5 till 5,5 gånger årsinkomst. Och räkna med att banken kan börja knorra innan den nivån är nådd.

Vad gäller svaret på din fråga så borde det inte vara några problem så länge din ekonomi är ok. Det finns ju föräldrar som köper lägenhet till sitt barn samtidigt som föräldern själv äger sin bostad. Men det finns säkert nån som har bättre svar.

Det jag kan tänka mig är att bostadsrättsföreningen inte gillar att du inte är skriven på adressen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  För bankens skull så tror jag inte det spelar någon roll om det är 1 eller 2 bostäder som pengarna går till, bara så att personen i fråga kan betala alla kostnader kring båda bostäderna.

  Däremot som Björnen skriver så kan bostadsrättsföreningen ifrågasätta att du inte ska bo i din bostad och därav neka tillträde.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-15 klockan 21:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.