Färdig blandfond
Sök:

Färdig blandfond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ingrid

ställde för sedan frågan: Färdig blandfond

Undrar om Swedbank Robur Access Mix  med 0,25% avgift kan vara en vettig variant istället för att själv plocka ihop billiga indexfonder till sin Nybörjarportfölj enligt Rikatillsammans?

Är i det läget att jag  kommer börja ta ut de pengar jag sparar i Swedbankfonden om ca 5 år då pensionen inträder.

Köra Nybörjarportföljen parallellt med Swedbankfonden? Kaka på kaka?

Ser i och för sig att utvecklingen generellt har varit bättre i Nybörjarportföljen…

Några tankar/synpunkter?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag tror att du kanske lite besvarade din egen fråga lite, att Nybörjarportföljen gått bättre.

Swedbank Robur Access Mix består av 50% aktier och 50% fonder och KAN vara ett bra alternativ om man verkligen inte orkar/vill fördela själv  då den har betydligt lägre avgift än många blandfonder ofta har. Tänk bara på att det är högre risk än på vanliga räntefonder, sjunker börsen med 20% minskar fonden ändå i värde med 10%

Däremot kan det finnas fördel med att själv fördela en Nybörjarporfölj istället. Då bestämmer du själv exakt vilka räntefonder och aktiefonder du vill ha i den och kan vikta över till mer eller mindre räntor än vad Robur Access Mix har. Dessutom ska vi inte glömma att denna blandfond består av  94,7% Sverige. I Nybörjarportföljen får du en global spridning, mindre exponering mot just Sverige.

Hoppas detta svar gör det tydligt!

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-25 klockan 09:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.