Fast summa på tjänstepensionskonto
Sök:

Fast summa på tjänstepensionskonto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Fast summa på tjänstepensionskonto

Hej
Jag har en fast summa på ett tjänstepensionkonto som är bundet till mitt konto hos Avanza. Denna summa är sedan tidigare inbetalad via en arbetsgivare, där denne gett mig friheten att själv placera pengarna, vilket jag ganska nyligen gjort.

Summan är fördelade på global, tillväxt, europa och sverige och jag ämnar nyttja dessa pengar först vid pensionsåldern som sträcker sig över 30 år fram i tiden.

Notera att jag placerat dessa på börsen i nutid, dvs. under en tid som hänvisas till någon slags All-Time-High.

Börsen går alltid upp sikt brukar man säga. Bör jag låta dessa ligga helt passivt eller bör jag agera på något annat vis? Ifall jag kliver ur på rött realiserar jag ju eventuella förluster.

Hälsningar
Johan

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

30 år är, som du säger, lång sikt så jag hade låtit pengarna ligga kvar och jobba så länge det är väl valda fonder med rimlig avgift etc. Ja, man pratar mycket om all time high nu vad gäller aktier men alternativen för tjänstepensionen, räntefonder, är inte att rekommendera på så lång sikt. De är dessutom inte särskilt gynnsamma att i just nu med ränteläget.

Vänligen

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-07 klockan 11:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.