Fastighetsaktier
Sök:

Fastighetsaktier

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av John

ställde för sedan frågan: Fastighetsaktier

Hej

 

En del  Fastighetsaktier har haft en väldig framgång de senaste 10  åren, så långt tillbaks jag kan se på di.se sida över historik.  Ta tex Balder B En del av den  här uppgången är tack vare den låga räntan.  Om allt annat skulle vara oförändrat men räntan skulle stiga  hur mycket skulle det påverka aktiekursen tror ni och vad skulle det vara rimligt att tro att räntan kommer att stiga med säg på 10 år ?

 

Tack för svar på en knepig fråga :)

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag har inget direkt svar på din fråga, men det kan vara värt att poängtera att en ränteförändring (eller andra förändringar) bara ger effekt om den kommer oväntat. Förändringar som marknaden räknar med ska inträffa är redan inbakade i aktiekurserna.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej  Lukas tack för svar.  Fast  om  det blir högre ränta blir kostnaderna högre och  resultatet sämre än tidigare  och då rapport kommer kan man tänka sig att kursen om inte annat  går ner ?

 

M vh  John

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-03 klockan 10:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.