Feedback fondportfölj 10 år +
Sök:

Feedback fondportfölj 10 år +

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tobias

ställde för sedan frågan: Feedback fondportfölj 10 år +

Hej

Skulle vilja ha feedback på min fondportfölj. Tanken är att inte röra pengarna på minst 10 – 15 år (förutom möjligen att vikta om).

Global
25

SPP global plus A
25

Sverige
40

Spiltan Investmentbolag
20

AMF aktiefond småbolag
10

Handelsbanken Sverige A1
10

USA
15

SPP Aktiefond USA
15

Asien
20

AMF Aktiefond Asien Stilla Havet
20

 

Snittavgift: 0,449

3 år: 53,54 %

Tack på förhand

Tobias

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Tobias!

Tycker att USA-fonden är lite överbliven, en globalfond innehåller mellan 60-65% USA så du kan lika gärna lägga dom 15% i en globalfond istället.

40% Sverige är en ganska stor homebias, såklart kan man ha det om man vill, däremot är det mer vanligt att man har ca 25% även om man vill ha en homebias.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-01 klockan 07:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂