Feedback nybörjarportfölj
Sök:

Feedback nybörjarportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Elin

ställde för sedan frågan: Feedback nybörjarportfölj

Hejsan,

Måste börja med att tacka för en jättebra sida, har lärt mig massor!

Jag vill byta ut min nuvarande portfölj som jag månadssparar i pga fonder har för höga fondförvaltningsavgifter. Tanken är att spara ca 10 000 kr/mån på längre sikt. Är 25 år och har en stabil månadsinkomst och ett buffertsparande.

Så här ser den ut isåfall, utgick från nybörjarportföljen + bästa fonderna 2018 och alternativa fonder som föreslogs i artikeln pga tänkte ha kvar sparandet på befintligt isk konto hos Swedbank.

 1. Swedbank Aktiefond Global 30 %
 2. SPP Aktiefond Global 25 %
 3. Spiltan Aktiefond Investmentbolag 10 %
 4. Swedbank Robur Access Asien 10 %
 5. Spiltan Räntefond Sverige 15 %
 6. SPP Obligationsfond 10 %

Tacksam för feedback :)!

/Elin

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det ser ut som en portfölj man kan använda sig av, ganska hög andel räntor så liknar till viss del Nybörjarportföljen med 40% räntor. Valet av fonder ser bra ut, kör på :)

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Denna portfölj skulle jag kopiera om den får ”godkänt” av specialisterna *ler*. Har också Swedbank och ISK samt kan spara en större summa varje månad i minst 10år.

Snälla, feedback på den.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag skulle inte säga att jag är specialist men har ca 2 MSEK investerade i fonder och aktier. Man kan göra väldigt många varianter på detta men jag tycker denna ser helt ok ut. Bred med en krockkudde.

  För mig personligen är den lite för defensiv med 25% i räntor och obligationer, men jag har också en sparhorisont på > 10 år och är 41 år gammal. Tvärtom mot Jan så kör jag 100% aktiefonder samt aktier. Möjligtvis så skulle jag kunna tänka mig 10% i räntor/obligationer. Jag tål en krafitg nedgång.

  Personligen tycker jag det är ok om den sammanlagda kostnaden för fonderna understiger 0,45%. Mina fonder kostar från 0,15 – 1,45 (har 2 aktiva fonder) med ett snitt på 0,38%

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-14 klockan 08:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.