Feedback på första fondportföljen
Sök:

Feedback på första fondportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Simon

Den här artikeln publicerades 2017-08-16 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Feedback på första fondportföljen

Ska precis börja månadsspara ordentligt och skulle gärna få lite feedback på mitt försök att plocka ihop en portfölj. Har jag för många fonder? Snefördelat?

Månadssparande: 5000 kr

 • Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära 5%
 • Swedbank Robur Access USA 5%
 • SPP Aktiefond Global A 10%
 • IKC Avkastningsfond 10%
 • Länsförsäkringar Global Indexnära 20%
 • DNB Global Indeks 10%
 • AMF Räntefond Lång 5%
 • Spiltan Aktiefond Småland 5%
 • Spiltan Aktiefond Investmentbolag 10%
 • AVANZA ZERO 5%
 • Swedbank Robur Access Asien 5%
 • Spiltan Räntefond Sverige 10%

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tycker att det ser bra ut i stort sett.

Ett par fonder som jag undrar lite över är USA fonden samt Asienfonden. Båda får du genom SPP aktiefond Global och andra globalfonder så jag tycker det blir lite kaka på kaka.

Smålandsfonden kan du hålla ett öga på om den motsvarar dina förväntningar, eftersom den är aktivt förvaltad och därmed dyr.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar.

  Om jag skippar asien och usa fonden bör jag sätta in de procenten i globalfonderna rätt av eller ska man sprida ut dem till de andra fonderna med?

  Smålandsfonden är väl mest lite lokalpatriotism men ska försöka hålla koll på den så den inte är helt värdelös.

  Är det någon marknad som saknas?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Simon

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-16 klockan 00:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.