feedback på min portfölj
Sök:

feedback på min portfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av michael

ställde för sedan frågan: feedback på min portfölj

Hej,

Jag har ca 400,000 investera i indexfonder som följer. Hur ser du min portföljfördelning för lång tid 5-7 år

Global index= 187,000 sel

Sverige =80,000

Tillväxt & Asien= 83,000

Spiltan Räntefond= 48,000

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om din spartid är 5-7 år tycker jag att du har för lite räntefonder. Krockkudden är för liten för att dämpa ett fall.

I övrigt tycker jag att sammansättningen ser ok ut. Kanske lite väl mycket tillväxt och Asien samt Sverige. I Sverige skulle jag investera ca 10%.

Kina påverkar asienbörserna enormt och fallhöjden är extra stor på asienfonder. Det finns olika läger som hävdar att Kina är högt värderad. Jag hade lagt max 5% i tillväxt och Asien.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Månadssparar du eller tänker du köpa allt vid ett och samma tillfälle?

Min fördelning ser ut som följer

20% Japan
20% Inden
20% Asien
15% Tech
5% Miljö/Hållbar

Vid en första anblick kan min fördelning säkerligen se lite riskabel ut för en vanlig sparare men jag har automatiskt månadssparande vilket över tid sänker risken.

Förövrigt håller jag med tidigare talare kring ränteviktningen. Den bör öka allt eftersom du närmar dig slutet av ditt sparmål.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-11 klockan 15:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.