Feedback på min portfölj
Sök:

Feedback på min portfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin D

ställde för sedan frågan: Feedback på min portfölj

Hej!

Har tänkt att börja månadsspara i 10 aktier. Tidshorisont minst 5 år.

SEB C

SWEDBANK A

KINNEVIK

INVESTOR

H&M

TELIA

TELE 2

VOLVO B

SWEDISH MATCH

NIBE INDUSTRIER

Min förhoppning är att få både god utdelning och god kursutveckling. Tacksam för synpunkter.

Tycker du att jag skall byta ut en aktie mot en annan? Och viktigast av allt i så fall, varför?

 

Tack på förhand!

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Martin!

Jag tycker att en portfölj med 10 bolag är lite för lite, skulle iaf ha haft upp emot 15 bolag för att diversifiera bolagsrisken något mer.

Angående vilka bolag du bör ha i en portfölj så har jag inga åsikter, det är upp till var och en vilka bolag man gillar och hur man själv ser på bolagets potential i framtiden.

Om hela din portfölj består av svenska innehav så kanske du skulle komplettera med en Globalfond för att få exponering över hela världen?

Enligt Jans artikel om ”Fyra Hinkar Strategin” så låter detta som hink 4 ”lekhinken”, kanske är en lekhink dessa innehav borde ligga i och inte som grunden i sparandet?

Sedan skulle jag vilja påpeka att 100% aktier för DN sparhorisont på 5 år låter väldigt riskfyllt, finns ingen garanti för att du ska gå plus på den tidshorisonten. Är just 5 år det som gäller eller kan det justeras med tiden?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Eller köpa andelar i Xact högutdelande! Flera av bolaget finns där! Sen kan du ha en liten lekkorg på sidan om med roliga saker!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ja. Riskspridningen är något låg. Övervikt i bank och telecom. Tror man på dessa branscher så är det helt OK. Själv är jag mera försiktig.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-16 klockan 18:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.