Feedback på min portfölj och fonder hos Avanza
Sök:

Feedback på min portfölj och fonder hos Avanza

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Maria

ställde för sedan frågan: Feedback på min portfölj och fonder hos Avanza

Hej!

jag sparar i fonder hos Avanza.

80% länsförsäkringar global indeks 10% spiltan aktiefond investmentbolag och 10% avanza auto. Feedback på det.

Nu funderar jag på att flytta över allt från länsförsäkringar till avanza global det är ganska mycket pengar. Eller ska man låta det vara kvar och börja spara nu i avanza global.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Maria!

Ser bra ut, skulle däremot byta ut Avanza Zero mot antingen SEB Sverige Indexfond (om du vill behålla exponeringen mot Sverige) eller byta till en tillväxtfond t.ex Avanza Emerging Markets.

Jag ser ingen anledning att inte flytta över kapitalet till Avanza och köra på Avanza Global, du kan även köra på Avanza med samma exponering med t.ex denna portföljen:

  • 75% Avanza Global
  • 15% Spiltan Aktiefond Investmentbolag/SEB Sverige Indexfond
  • 10% Avanza Emerging Markets

Hoppas detta hjälpte något!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-15 klockan 19:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.