Feedback på min portfölj och fördelning
Sök:

Feedback på min portfölj och fördelning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gaben

ställde för sedan frågan: Feedback på min portfölj och fördelning

Fonder & fördelning: 

Länsförsäkringar Global Indexnära – 48%

Spiltan Aktiefond Investmentbolag – 10%

Avanza Emerging Markets – 6%

Avanza Europa – 6%

Avanza USA – 6%

Swedbank Robur Ny Teknik A – 12%     

Swedbank Robur Technology A SEK – 12%

Region:

Nordamerika –  49,82%

Västeuropa exkl. Sverige – 19,11%

Sverige – 17,59%

Asien exkl. Japan – 7,04%

Japan – 3,92%

Australien och Nya Zeeland – 1,04%

Afrika och Mellanöstern – 0,72%

Latinamerika – 0,54%

Östeuropa – 0,22%

Avgiften ligger på 0.5%. Vad tycker ni? Är det en bra portfölj och fördelning? Swedbank fonderna kommer jag ha på mitt Swedbank konto och inte Avanza. Är dock fortfarande lite osäker på om det är de jag ska ha eller TIN Ny teknik & Avanza World Tech by TIN istället.

 

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

jag skulle fimpa Avanza EM , Europa och USA, du stora genom din Global fond! Krydda gärna lite med Tin! I övrigt mycket bra) Av mina fonder har spiltan investmentbolag Sverige och Tin Fonder New Tech gått bäst?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Fast en Globalfond saknar ganska mycket i Emerging Markets, så att behålla den fonden vore en bra idé. Däremot att ta bort USA och Europa vore något eftersom båda är representerade i en Globalfond.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Ok, hade tänkt att genom att även ha med USA & Europa fonderna så skulle portföljen bli ännu bredare. Tips på hur fördelning bör se ut utan de två? Ska man flytta det mot Teknik fonderna? Ta bort 4% från global till Emerging Markets så att fördelning blir då 44%, 10%, 10%, 18%, 18%?

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  GabeN
 3. Vit pil

  En Globalfond består av mellan 55-65% USA redan så blir mer fokus på USA än diversifiering, även Europa är redan med i en Globalfond.

  Hade nog hellre kört på 60/10/10/10/10 isåfall, eller om du vill ha lite mer Sverige och EM: 50/15/15/10/10.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Ok, är det här bättre då?

Länsförsäkringar Global Indexnära – 50%

Spiltan Aktiefond Investmentbolag – 10%

Avanza Emerging Markets – 10%

Swedbank eller TIN fonder – 30%

Avgiften hamnar på 0,61%. Vad tycker ni?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Kör!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mac
 2. Vit pil

  Jag skulle ha de aktiva teknikfonderna i en separat portfölj (i lekhinken). TIN Ny Teknik och Roburs teknikfonder är billigare hos SAVR, bättre att köpa dem där istället.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Tale
 3. Vit pil

  Läste nånstans att på SAVR handlar man i annan valuta och att det i slutet ändå blir ungefär like mycket som försvinner i ”avgift”.. Är det sant?

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Gaben

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-04 klockan 23:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂