feedback på min portfölj
Sök:

feedback på min portfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hagos

Den här artikeln publicerades 2017-07-30 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: feedback på min portfölj

Hej Jan,

Jag har 330,000 sek investerat i

  • DNB global index 28%,
  • Spiltan investmentbolag Sverige & AMF balansfond 20%,
  • Länsförsäkringar tillväxt 11%,
  • Swedbank Robur Access Asien 10%,
  • SPP aktiefond USA 14%,
  • AMF aktiefond europé 7% och
  • spiltan räntefond Sverige 10%.

Min  månadssparande är 2000 sek har investerat i

  • 50% DNB global index ,
  • 30% AMF balansfond och
  • länsförsäkringar tillväxt 20%.

Vad är ditt förslag om min portfölj investeras under lång tid

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle nog också ökat andelen korta räntefonder lite. Men annars om du kan tänka dig stå ut med stora svängningar i portföljen så är det här en bra 90/10 portfölj som är lika min ”globala barnportfölj”.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Räntefonder om man vill ha lite fördelning i sin portfölj, räntefonder tenderar att hålla sig stabil när aktier sjunker. Vi är i vår tidsepoks största bull market. När den kraschar vet ingen, inte heller hur lång tid det tar att repa sig.

Dow Jones gick från ungefär 14,000 till 7,000 år 2008 och tog 4 år på sig tills den var tillbaka på 14,000. Den ligger på ungefär 24,000 nu.

(Kraschen 1929 tog 14 år)

Det betyder att troligtvis kommer dina 330,000 gå ner till 100,000-200,000 inom en snar framtid. Kan bli mer, kan bli mindre. Att ha dem i kontanter är troligtvis ett ännu sämre val med tanke på dagens inflation.

Då kan det vara skönt att sälja av lite räntefonder och köpa aktier. Som sagt, Dow Jones har gått från 7,000 till 24,000 på 5-6 år.. ”Good Times’ NEVER lasts”

personligen tycker jag det är skönt att ha en del pengar, för säkerhets skull

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-30 klockan 08:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.