Feedback på min portfölj(10 års process)
Sök:

Feedback på min portfölj(10 års process)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Arsalan Mirdamadi

ställde för sedan frågan: Feedback på min portfölj(10 års process)

Hejsan, tänkte kolla på om jag kan få lite tips på fördelning i min portfölj. Jag sparar idag cirka 3500 vilket är ganska mycket som student. Men jag har en klar bild framför mig hur jag vill att pengarna skall växa på cirka 10 år. Jag sparar också cirka 5 tusen i guld varje kvartal. Tycker ni att jag borde ändra om något i min portfölj och isåfall varför ?

Fond

Allokering

Länsförsäkringar Global Indexnära

30 %

SPP Aktiefond Global A

20 %

SEB Sverige Indexfond

15 %

Swedbank Robur Access Asien

15 %

AMF Räntefond Mix

10 %

Spiltan Räntefond Sverige

5 %5%

AMF Räntefond Lång

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Portföljen har bra bredd tycker jag, du har fått in Asien och Sverige och givetvis globalfonder.

 

Jag tycker nog att det räcker med en globalfond.

Visserligen är SPPs fond lite bredare men LF’s fond har fått lite bättre avkastning år efter år.

Jag hade satsat på LF.

 

Sverige : Kanske räcker det med 5-10%? Du skulle kunna lägga mellanskillnaden i globalfonden istället eller t ex Asien.

 

Räntor : Du har 20% räntor och även lite guld – I vanliga fall brukar rekommendationen ligga på runt 10% räntor om spartiden är 10 år. Men vi befinner ju oss i en extraordinär situation så det är inte fel att ha 20% räntor!

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Som John skriver.

Men skulle skippa räntefond sverige för det är företagsobligationer och spiltan fryste deras fond för länge. Dessutom skulle jag köra allt på räntedelen på amf räntefond mix för den har mer statsobligationer, dvs skippa lång.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-06 klockan 11:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.