Feedback på mitt nuvarande sparande
Sök:

Feedback på mitt nuvarande sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Pontus Z

ställde för sedan frågan: Feedback på mitt nuvarande sparande

Hej, har ett månadssparande hos Avanza som ser ut som följande.

 

Avanza Global – 60%

Core ny teknik – 10%

Spiltan Aktiefond Investmentbolag- 20%

Swedbank Robur Access Asien- 10%

Skulle gärna vilja ha lite feedback på min nuvarande portfölj. Ser den okej ut? Vad skulle du ändra/ försöka tänka på.

Är medveten om att avgiften för Core ny teknik är hög, core är mer här som ett litet test och är den som jag troligtvis kommer att byta ut, inte säker på vad som ska ersätta den ännu. Du kanske har något tips?

 

Mvh

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej. Jag tycker din portfölj ser bra ut. Jag hade bytt Asien fonden mot Avanza emerging market som är billigare och bredare.

Angående Core ny teknik så om man tror på förvaltarna och fonden så kör men precis som du skriver kan det vara värt att hålla ett extra öga hur den presterar på grund av den höga avgiften.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Håller med Alex uttalande, ser bra ut, Asienfonden mot Avanza Emerging Markets.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Om man skulle ersätta Core ny teknik vad skulle ni sätta in där istället?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Pontus Z
 3. Vit pil

  Robur teknik, underskattad nu? Robur technology? Jag tror också på Core med förvaltarna men tycker den är i dyraste laget och tar också emot tips på någon bra kryddfond.
  Jag tycker annars också det ser schysst ut. Frågan är om man skulle ha lite räntor, guld eller bara cash/torrt krut på räntekonto också. Men det sköter du kanske i en annan ”hink”.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tomas

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om man skulle ta bort core ny teknik vad skulle ni ersätta den med?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej. Ett alternativ kan vara att slänga in dom 10% i globalfonden eller eventuellt lägga till en småbolagsfond med låg avgift.

  Trevlig kväll:)

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Alex

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-19 klockan 16:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.