feedback på mitt sparande
Sök:

feedback på mitt sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kim

ställde för sedan frågan: feedback på mitt sparande

Hej,

Riktigt bra forum, tack för den info och jobb ni lägger ner.

Jag har 300.000 på sparkonto på Avanza ( Nordax 0,65)

Sparande till barnen på 100 aktier på Lysa (13 och 5 år)

Funderar själv i om jag skall

Alternativ 1:

avvakta till marknaden stabiliserar sig för så att gå in med sparkapital på Lysa enligt 4 hinkar. buffert med halva sparkapitalet 20/80, mellanrisk med resterande på 60/40, och månadspara 5-10 tusen i pension på 100 % aktier (är 38 år och har 25 års horisont på pension sparande)

Alternativ 2:

att jag redan nu lägger upp pension sparande på Avanza med fördelning:

Länsförsäkringar Global 70%

Spiltan Aktiefond Investmentbolag 10%

Avanza Emerging Markets 10%

Är sugen på att ha med TIN Ny teknik också, men tycker det är hög avgift…

Har kvar mina pengar på sparkonto och lägger upp en 60/40 på Lysa som mellanrisk när marknaden stabiliserar sig..

Vad tycker ni? Tacksam för lite bra feedback från er!

Ta hand om er och stay healthy.

Mvh Kim

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är väldigt svårt att tajma marknaden, speciellt att veta hur börsen ska gå. Börsen agerar inte alltid som man tror. Jag försöker inte tajma marknaden utan jag är med hela tiden. Därför tycker jag att det är extra viktigt att gå in med rätt risk i sitt sparande, vara medveten om att det går både upp och ner samt att man inte ändrar om hela tiden utan låter pengarna jobba i alla år. Kan vara värt att ha en plan på när/hur du ska checka ut, dvs återigen hålla rätt risk i ditt sparande. Alltså när du närmar dig pension, då är det dags att safe:a hem kapitalet.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Det ser ut att ett bankkris närmar sig enligt Ingves då är viktigt att du flyttar pengarna från Nordax till en systembank ,avvakta med börsen för att flera nedgångar kommer när stimuleringen av ekonomin är över. ,

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Erwin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-20 klockan 12:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.