Feedback på portfölj 2018
Sök:

Feedback på portfölj 2018

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Feedback på portfölj 2018

Hej!Har de senaste 2 åren fondsparat i följande fonder:

  • DNB Global (MSCI World) – 25%
  • SPP Aktiefond Global (MSCI All Country World) – 25%
  • SPP Aktiefond Sverige – 10%
  • Spiltan Aktiefond Investmentbolag – 10%
  • SPP Aktiefond USA – 10%
  • Swedbank Robur access Asien – 10%
  • Länsförsäkringar Tillväxtmarknader Indexnära – 10%

Vad tycker ni om denna fördelning på ett långsiktigt sparade (15 år+)? Idag sparar jag varje månad med denna procentuella fördelning, ska man göra omallokeringar om en fond går bättre än den andra eller ska man bara fortsätta spara som vanligt?Tack på förhand

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tycker att det ser helt ok ut. Jag vet att en del vill ha en extra USA fond men jag hade nog nöjt med en globalfond som ändå har en väldigt stor allokering mot USA.

Ombalansering kan du gott göra en gång per år. Finns en utmärkt artikel här på bloggen ;

Ombalansera dina fonder och få bättre avkastning

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-03 klockan 17:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.