Feedback på portöflj på 30 års sikt
Sök:

Feedback på portöflj på 30 års sikt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tomas

Den här artikeln publicerades 2017-06-16 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Feedback på portöflj på 30 års sikt

Min modellportfölj efter mycket tankemöda…. på 30 års sikt ….

 • Avanza Zero 20 %
 • AMF Aktiefond Småbolag 20 %
 • Spiltan Aktiefond Investmentbolag 10 %
 • Swedbank Robur Ny Teknik 10 %
 • SPP Aktiefond Global 15 %
 • Swedbank Robur Access Asien 15 %
 • Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära 10 %

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tycker att du har för mycket Sverige och för lite globalt.

Förhållandet borde nog vara tvärtom ; Globalfond 50% och Sverige 15-20%.

Småbolagsfonden är lite för stor tycker jag, max 5-10% skulle jag ha.

Backar börsen för de stora bolagen brukar småbolagen falla desto mycket mer.

Sen har du inga räntor, vilka är en bra krockkudde att ha i portföljen.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag håller med John i fördelningen Sverige jfrt globalt. Tycker även AMF Aktiefond Småbolag och Swedbank Robur Ny Teknik är för dyra, jag försöker hålla mig tillmax 0.5%, helst 0.2-0.3%. Ca 50-60% globala fonder, och 20% svenska.

  Jag har inte valt några räntepapper i mina långsiktiga portföljer. En regel som bl.a. förespråkas på rikatillsammans.se är att man kan ha 10% i aktier/fonder per år man ska spara. Dvs med sparhorisont >10 år kan man ha allt i aktier/fonder.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Josefin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-06-16 klockan 09:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.