Feedback på tänkt sparandeupplägg för nybörjare
Sök:

Feedback på tänkt sparandeupplägg för nybörjare

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Feedback på tänkt sparandeupplägg för nybörjare

Hej.

Jag sitter nu och försöker ta in så mycket information så jag kan starta upp mitt sparande på bäst sätt. Det är mycket bra information ställs upp och bra guider men jag blir lite förvirrad då det är mycket info på kort tid =)

Fråga upp nedan upplägg:

Pensionssparande: Jag och min fru sätter in medel på varsitt Lysa-konto med månatligt sparande och låter de förvalta det över tid enligt 90/10 upplägg. För/nackdelar med detta?

Barnens sparanda: ett KF-konto gemensamt för de två, med startkapital och månatlig insättning av deras barnbidrag enligt 90/10 upplägg. Kommer detta konto kräva balansering kvartalsvis/halvårsvis? Eller ska man välja Lysa och reglera eventuell utdelning i testamentet om något skulle hända?

Målsparande över 3-7 år: Sätter in medlen på ISK-konto med 50/50-60-40 upplägg. Lysa eller eget?

Buffert: På SBAB-konto med 0,65% ränta för tillgängligheten.

 

Skulle uppskatta tips, trix och feedback på om det ser ut att passa en familj med 2 föräldrar och 2 barn.

Mvh

Martin

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tycker att upplägget ser helt ok ut.
Fördelen med Lysa är att du slipper ombalansera. Nackdelen är att Lysas tjänst kostar litegrann, men det kan det ju vara värt om man inte vill spendera tid på ombalansering (som dock inte bör göras oftare än ett par ggr / år). Lysa ombalanserar oftare än så, och jag vet inte om det tillkommer köp och säljkostnader, courtage i valuta osv. Eftersom ni har 3 portföljer att förfoga över, kan det vara skönt att slippa göra ombalanseringen manuellt om man inte har tid till detta.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-15 klockan 12:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.