Feedback till en nybörjare (utdelningsaktier)
Sök:

Feedback till en nybörjare (utdelningsaktier)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alexander

ställde för sedan frågan: Feedback till en nybörjare (utdelningsaktier)

Hejsan jag skulle uppskatta feedback från många jättemycket! I oktober började jag med aktier, som nybörjare blev det såklart aktieraketer som gällde men ju mer jag läste på så undvek jag dom mer och mer och nu är jag här!

Jag har läst böcket och ljudböcker och forum så gott det går men fortfarande färsk så jag behöver lite feedback på mina långsiktiga utdelningsaktier

Investor
Castellum
Kinnevik
Axfood
Lungbergsföretagen
HiQ
Latour

Swedish match
Volvo
skanska
Boeing

Kommer göra 2 luringar och köpa in mig på HM och Eniro på en liten summa nu i början och sen se vart skeppet eller planet går

Planen är att försöka lägga 10% av min nettolön(det blir 2700kr) varje månad i några av bolagen

Det är dock en sak som oroar mig eller inte oroar mig, utan det kanske får mig att ändra strategin

Allting känns så högt värderat just nu och det känns aldrig bra att köpa in mig på en ATH med tanke på orolighetern. Jag tänkte att jag investerar lite mindre i aktier nu i början och sparar resten(alternativt väntar tills attraktivare priser), sen om/när det börjar dippa och krasha, skulle det väl då vara smartast att börja köpa in mig tyngre desto djupare i börsen vi går

Jag har inga problem med att vissa investmentbolag gör så att jag dubbelexponerar t.ex skanska
och volvo

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag ska inte uttala mig för mycket om enskilda innehav, men det syns att du fokuserar på en traditionell utdelningsportfölj. Jag har själv fem av de bolag du radar upp i min portfölj.

Gällande om det är ath eller inte så kan ingen av oss veta det säkert. Om du dessutom sparar på lång sikt (vilket man bör med aktier) så kommer det inte spela någon roll i längden om det snart skulle bli en dipp, utan att spara regelbundet (vilket du planerar i och med månadssparandet) är en riskspridare. Om man väntar med att gå in i investeringar för att timea marknaden så finns risken att det fortsätter gå uppåt och uppåt och man missar väldigt stora uppgångar. Läs gärna detta inlägg om att timea marknaden, där finns ett väldigt bra videoklipp:

Nej, det går inte att förutsäga framtiden!

Är det medvetet att det bara är Sverige i exponeringen?

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar Elin! Ja det var nog ett medvetet val att bara välja sverige då jag känner till företagen och det var lättare att sätta sig in. Kanske om man underlättar för sig själv och hittar någon fond med fokus på Asien/US/europa/afrika också?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Alexander
 2. Vit pil

  Jag har själv gjort så att jag köper aktier i svenska bolag jag har lättare att sätta mig in i, sen kör jag fonder för global exponering vilket ger riskspridning. Tips på bra fonder kan du få här, en globalfond ger exponering över världen.
  https://rikatillsammans.se/basta-fonderna-2018/

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Elin Agorelius

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-23 klockan 13:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.