Feedback
Sök:

Feedback

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Maria

ställde för sedan frågan: Feedback

Hej.

Vad tycker ni om min portfölj?

avanza global 60%

avanza tin ny teknik 10%

swedbank robur ny teknik 10%

Spiltan aktiefond investmentbolag 10%

lysa 10%

Tacksam för svar

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Maria!

Ser bra ut, lite frågor bara.
Varför 10% Lysa? Jag skulle säga att man antingen väljer att köra sitt sparande i Lysa eller att man gör en egen fondportfölj via Avanza eller Nordnet. Lysa tappar sin funktion om du ändå ska göra en egen portfölj som ska ombalanseras varje år.

Jag hade bytt ut fonden Swedbank Robur Ny Teknik mot Tin Ny Teknik, detta eftersom Swedbanks framgång är igenom förvaltarna som lämnade fonden för ett bra tag sedan och startade eget.
Förvaltarna sitter nu då istället och förvaltar Tin Ny Teknik, så är det Swedbanks utveckling på lång sikt man gillar så är det Tin Ny teknik man bör ha istället.

Sedan så hade jag lagt till Avanza Emerging Markets på 10-15% från Avanza Global.

Men om du vill ha inspiration till en portfölj och hur du kan lägga upp den, kolla in Jans artikel där du hittar ”Globala Barnportföljen”.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Bra kommentar av Robin.

Jag vill också påpeka att 20% teknikfonder är lite för mycket. Det beror ju givetvis på om du är riskbenägen – villig att ta en risk för att öka avkastningen men också hur lång sparhorisont du har.

Jag skulle nog säga att runt 5-10% i teknikfonder är rätt lagom nivå att ligga på.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-02 klockan 12:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.