Fel tid att sälja/flytta gamla storbanksfonder?
Sök:

Fel tid att sälja/flytta gamla storbanksfonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kim

ställde för sedan frågan: Fel tid att sälja/flytta gamla storbanksfonder?

Hej!

Var precis redo att börja sälja av några storbanksfonder (från depå) för att flytta över till Nybörjarportföljen på Avanza, när börsen började sjunka… Hann bara sälja av en fond och pengarna ligger nu och skvalpar på buffertkontot. Frågan är vad jag ska hitta på just nu? Investera direkt på Avanza eller vänta? Fortsätta sälja av resterande storbanksfonder och investera på Avanza? Låta storbanksfonderna ligga kvar tills vidare?

Vet att rekommendationen är att ’go all in’ men olyckligtvis blev det börsnedgång precis denna vecka!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Kim!

Att försöka tajma börsen brukar inte gå så bra, att då sitta kvar med pengarna, som du redan hade investerat, utanför börsen känns inte så bra.
Jag hade fortsatt med flytten och gjort den färdigt för att sedan fortsätta med månadssparandet, det är väldigt olyckligt att träffa av fel vid ett byte men det går inte att ångra sitt val och därför känns det enda rätta att köra färdigt med flytten.

Hoppas du blev lite smartare av mina tankar!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-13 klockan 22:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.