Fem svenska aktier in i MSCI:s globala index
Sök:

Fem svenska aktier in i MSCI:s globala index

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Dexter

ställde för sedan frågan: Fem svenska aktier in i MSCI:s globala index

https://omniekonomi.se/fem-svenska-aktier-in-i-msci-s-globala-index/a/lAq5w7

 

Hej. Det som står i artikeln. Vad skulle ni säga att det är som händer i praktiken?

innebär det att vi köper aktier som redan har gått upp som är sk. dyra. Eller skulle ni definiera det som  att vi köper aktier som har momentum?

 

Jag känner igen många företag här och bet att många av dem redan har haft en mycket bra resa bla.

hur som helst kul med mer svenskt i globala index!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Indexets mål är väl att innehålla aktier med hög omsättning och likviditet så att de är lätta att investera i? Målet med indexinvesteringar är att följa med ekonomins tillväxt uppåt genom att äga snittet, och att därför äga så mycket som möjligt. Dessa aktier har helt enkelt blivit ”möjliga att äga” för en viss definition av ”möjlig”. Har inget med momentum att göra.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-13 klockan 21:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.