FIM Euro och S&P 500
Sök:

FIM Euro och S&P 500

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tyke

ställde för sedan frågan: FIM Euro och S&P 500

Hej,När man jämför historiken på Räntefonden FIM Euro och jämförelseindexet S&P 500 på Morningstar, så verkar de visa nästan perfekt diversifiering. När den ena går ner, går den andra upp, alt. så går båda upp.

 

Kan detta verkligen stämma? Det går tyvärr inte att länka direkt, men tag gärna en titt på Morningstar och se efter om det är något jag missat, annars kan man ju bara tjoffa in allt 50/50 i denna fördelning, och se pengarna växa. Riktigt så enkelt är det väl inte? Eller?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

En sak man alltid ska komma ihåg är att historisk avkastning inte är en garanti för framtida avkastning. Det du säger skulle kunna stämma, det är därför man brukar rekommendera en viss andel räntor som ”krockkudde” i portföljen. Sedan så har vi ett annorlunda lågränteklimat just nu trots högkonjunktur vilket är historiskt ovanligt, så exakt hur marknaden kommer agera är något som återstår att se denna gång.

I Nybörjarporföljen t.ex. rekommenderas 40% räntor och 60% aktier vilket är mycket nära 50/50-fördelningen. Varför Jan förespråkar räntor i portföljen kan du läsa här:

Vad är bäst en 90/10-portfölj eller en 100/0-portfölj?

Är du sugen på en portfölj som är utformad för att alltid ge positiv avkastning oavsett börsklimat är RikaTillsammans-portföljen kanske något för dig.

  • Passar på tidshorisonter från 2 år och uppåt
  • Risk är låg, jag skulle bedöma den till 3 av 7
  • Den förväntade avkastningen är ca 4,5 procent per år
  • Passar väl för att ha en positiv avkastning oavsett vad som händer på börsen
  • En väldigt komplex portfölj att sätta upp och jag rekommenderar inte den under 200 000 kr.

Av portföljerna på den här sidan kommer den över tid ge lägst avkastning, men målet är att den inte ska backa något enskilt år.
Mer om den: https://rikatillsammans.se/en-portfolj-for-alla-vader/

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-07 klockan 19:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.