Finansiell överblick och snabbstatus
Sök:

Finansiell överblick och snabbstatus

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Finansiell överblick och snabbstatus

Så jag har en del olika depåer/portföljer mm med olika risk etc som fylls på varje månad. Vad jag finner svårt är att få en direkt överblick i hur det igentligen ligger till. Med det menar jag att depoerna som ligger plus, en av dom rätt så mycket, igentligen inte är helt rättvisst att räkna hem allt eftersom det blir skatt och andra kostnader vid försäljning som sänker värdet inte hellt försummbart.

Hur gör ni andra läsare? Tar ni hänsyn till skatt när ni tittar på hur mycket ni har? Finns det någon bra excellmall eller online tracking som räknar ut allt detta?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Johan!

Gissar att du har traditionell depå med 30% skatt på vinst utifrån hur du skriver?

Jag brukar titta på portföljen i procent istället för kronor överlag. Eftersom jag har både fonder och aktier i ISK så tänker jag sällan på skatten eftersom den sker automatiskt årligen. Courtage tar jag hänsyn till vad gäller aktier.

Har letat efter excel eller liknande men inte funnit något för att beräkna detta, kanske någon annan har det?

Hälsningar
Elin


Den här artikeln publicerades 2018-06-17 klockan 07:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.