Finanskris utomlands?
Sök:

Finanskris utomlands?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lisa

ställde för sedan frågan: Finanskris utomlands?

Vilka möjliga orsaker och konsekvenser av en finanskris utomlands finns för min privatekonomi.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Orsaker till finanskris utomlands kan vara krig, trade barriers….

Sverige är inom EU och importerar många saker från utomlands.  Samtidigt svenska kronor värde minskas mycket de seaste åren.   Konsekvensen är att jag betala mer i matkassan fastän jag äter samma mängder mat som förut.  Semester ska vara dyrare än förut.  Disposable income minskas.

Investeringar påverkas negativt.  Kapitalvinst minskas.  Purchasing power minskas.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-04 klockan 20:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.