Finansrådgivning
Sök:

Finansrådgivning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Agneta Howland

ställde för sedan frågan: Finansrådgivning

Hej,

Jag har sparkonton på Handlesbanken men med tanke på ganska höga avgifter vill jag nu istället månadsspara med fondrobot (Lysa). Är det klokt att ha kvar en del av sparandet på Handelsbanken där vi också har våra bolån? Eller bättre att föra över allt?

Jag undrar också om någon har råd angående en finansrådgivare i Lund-Malmö området.

 

Mvh,

Agneta

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Agneta

Det finns egentligen ingen anledning att ha kvar ditt sparande på handelsbanken. Är avgifterna lägre på Lysa så får du ut mer av att flytta ditt sparande helt. Ju tidigare destå bättre.

Men det är klokt att ha en buffert på din vanliga bank där du sköter din vardagsekonomi. Alltså lönekonto/ fakturabetalning/ autogiro etc.

/M

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag tror hon menar att det kan vara smart att ha kvar en del sparande hos handelsbanken för att få rabatt på bolåneräntan.

  Det är dock omöjligt för oss att svara på :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Havde

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-08 klockan 08:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.