Finns det några fonder inriktade på frihet / demokrati?
Sök:

Finns det några fonder inriktade på frihet / demokrati?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rasmus

ställde för sedan frågan: Finns det några fonder inriktade på frihet / demokrati?

Liknande hållbara/miljöinriktade fonder, finns det några fonder som inriktar sig på fria (demokratiska) länder? (jmf. ex. listan på fria länder på freedomhouse.org)

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Inte vad jag vet. Men du kan ju alltid köpa fonder som är inriktade på länder som är demokratier. Exempelvis USAfonder, Sverigefonder, Nordenfonder,  Indienfonder mm.

Bara genom att köpa en USAfond så täcker du knappa 50 procent av världsindex.

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kanske inte exakt vad du vill ha men Avanza lanserade nyligen AVA Gender Equality Tracker som investerar i jämställda bolag. Sök på Avanza för att få info om den och lyssna på Avanzapodden episod 58.5

 

Min åsikt är att det ser bra ut på pappret och den ger en viss feel-good känsla. Men som alltid, framtida avkastning för framtiden utvisa :)

 

 

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-13 klockan 12:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂