Finska Nordnet och ETF månadssparande
Sök:

Finska Nordnet och ETF månadssparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikael

ställde för sedan frågan: Finska Nordnet och ETF månadssparande

Hej,

Jag har följt er blogg några år nu från Finland, och ni är jätte inspirerande!

Det kommer ett bakslag för finska småsparare from 5.6.2020 när finska Nordnet inför en service avgift på 2.5€ för ETF-månadssparande. Det här medför en avgift på över 1% om man sparar 200€ i månaden.

Vilka är era tankar kring det? Kommer Nordnet att införa liknande service avgifter i andra länder också? Beror detta på dålig konkurrens?

Jag avslutade månadssparandet i ETF och gick över till månadssparande i indexfonderna:

Handelsbanken USA indexi, Handelsbanken Europa indexi, Nordnet indexi Suomi, och Evli Likvidi B räntefond.

Jag är väldigt besviken på Nordnet, överväger att flytta mitt sparande till Nordea.

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Mikael!

Detta va något nytt jag inte hört om.
Kan absolut komma avgifter till svenska sparare också som använder den tjänsten, har själv varit fundersam över detta tidigare med månadssparande i ETF:er och hur det har finansierats.
Ingen aning varför dom lägger till avgiften, men måste ha att göra med lönsamheter osv.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-22 klockan 08:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.