Fisher Investments
Sök:

Fisher Investments

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Per Byström

ställde för sedan frågan: Fisher Investments

Hej,

Jag har blivit kontaktad av Fischer Investment med förslag på förvaltning av kapital efter en bostadsförsäljning. Upplägget är via ett ISK hos Avanza eller Nordnet med en global riskspridning geografiskt och branchmässigt med i nuläget placering i aktier. Placeringen är långsiktig men med ett visst uttag över tid då jag kommer att gå i pension om 2-3 år.

Är det någon som har erfarenhet av deras förvaltning och kan ge synpunkter på denna strategi i förhållande till tex placering via fondrobot hos Lysa?

 

Mvh Per

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag brukar avråda de flesta från deras tjänst. Den är dyr, aktiv och har oddsen emot sig jämfört med t.ex. LYSA. Forskningen är ganska tydlig med att man ska investera i hela marknaden (=global indexfond) så billigt som möjligt (helst under 0.4 %) och det är inte direkt det som är Fishers strategi som t.ex. sist när jag kollade försökte tajma marknaden och välja ut bolag/branscher som ska gå bättre i framtiden än andra. Däremot har de från tid till annan bra rapporter för t.ex. allmänbildning.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag har alltid hanterat min portfölj på egen hand och då kan jag bara skylla på mig själv när det går utför. Portföljen har ökat 735,5%, så jag kan inte klaga.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Björn

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Vad är deras avgift för denna tjänst?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Mellan 1-1.5 % beroende på vilket kapital man väljer att investera. Sedan jag anlitade dem 2015 så har de valutajusterat gett mig en avkastning på cirka 100 % efter avgifter, samtidigt som Stockholmsbörsen inkl utdelning gett 43 %.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Axel

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-10 klockan 17:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.