Köper samma fond till flera portföljer, är det smart?
Sök:

Köper samma fond till flera portföljer, är det smart?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hampan

Den här artikeln publicerades 2017-04-04 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Köper samma fond till flera portföljer, är det smart?

Jag har ett par fondportföljer vilket jag sparar månadsvis i. Har automatiserat detta så det sköter sig självt. Dock återkommer några av mina fondval i flera av mina fondportföljer. Vilket innebär att vid varje månadsslut så görs det då x antal köp till respektive fondportfölj. Där exempelvis en specifik fond köps till 2-3 av mina portföljer.

  • Är det ett ok förfarande med tanke på avgift vid varje köp etc, hur tänker ni som har bättre koll?

Tack på förhand,
/Hampan

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Vanliga fonder har inga avgifter vid köp eller försäljningar, så det är inga problem även om jag tycker det verkar lite krångligt.

ETF:er betalar man däremot courtage för, så då är det bättre att göra lite större inköp. Men jag tolkar det som att din fråga gäller vanliga fonder.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-04 klockan 20:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.