Flera fondrobotar samtidigt
Sök:

Flera fondrobotar samtidigt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mackster

ställde för sedan frågan: Flera fondrobotar samtidigt

Vad finns det för fördelar och nackdelar med att välja flera fondrobotar samtidigt.

Frågan gäller inte om fondrobot är bra eller dåligt utan om man ska försöka ha mer spridning och mer exponering, eller blir det kontraproduktivt, då man inte vet om de olika robotarna motverkar varandras strategier.

 

Lysa har mycket Sverige exponering och mycket Vanguard, medan Avanza Auto har mer mot USA exempelvis.

 

Som sagt, frågan är inte kring fondkstanderna eller om man kan göra det bättre själv, utan om det blir samverkan eller motverkan.

 

 

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det jag kan tänka på är att det kan vara en liten fördel säkerhetsmässigt om det blir handelsstopp eller om företaget som har fondroboten läggs ner. Då kan det dröja innan man kan få ut sina pengar och i det läget kan det vara bra att inte ha alla ägg i samma korg.

Sett till själva investeringarna så tror jag inte att det ska göra någon märkbar skillnad gällande avkastning och riskspridning. Mycket kommer säkerligen bli dubbelt, gällande innehåll i globala indexfonder exempelvis.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kan tipsa om Småspararguidens blogginlägg på det temat:

Två jobb och två partners – men bara en fond

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om du har 50% var i två olika fondrobotar så när den ena går bättre än den andra kommer du ångra dig att du inte hade allt i den bästa.

Och när den andra går sämre än den ena kommer du vara glad att du inte hade allt i den sämsta.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Själv har jag 3 olika robotar. Jag bor i Tyskland så dessa är Quirion, Scalable Capital och WeltInvest vilka alla tre har olika risk inställning (låg mellan  hög) och jag månadsparar i alla. Har ökat månadsparande på högrisk roboten (100%aktieportfölj) I dagens volatila läge.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Du menar att du har 3 olika robotföretag med 3 olika i varje, så du har 9 olika konton du sparar i samtidigt?

  Det ligger lite i linje med mina tankar.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mackster

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-24 klockan 03:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂