Flera konton? • Fråga på RikaTillsammans
Sök:

Flera konton?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Catharina Andersson

Catharina Andersson ställde följande fråga för 1 år sedan:

Om jag har 2-3 olika isk konto och har en portfölj på varje konto, ger det sämre hävstång på mina pengar än om jag endast väljer att endast ha ett isk konto med alla portföljer i samma?

Jag har ett isk konto där jag har ”kopierat” Nybörjarportföljen” och sen tänkte jag spara till mina barn men några av dem är vuxna så jag funderar på att öppna ett isk konto till i mitt namn och ha en portfölj där som är tänkt att tillfalla mina barn. Tanken är att barnens pengar ska stå där i minst 10 år. Mitt eget sparande kommer att stå minst 20 år.

Bör jag välja isk konto eller kapitalförsäkring till barnens sparande? Mina barn kommer ändå att ärva mig och min man. (Alla barnen har samma föräldrar).

Det finns 1 svar till denna fråga

Henrik svarade på frågan för 1 år sedan

Du och din man ärver varandra. Det är först när båda gått bort som barnen ärver om den kvarvarande då inte skrivit något annat i sitt testamentet.

Så det beror ju på hur mycket du och din man litar på varandra att följa varandras viljor om någon av er gått bort. Annars kan det vara klokt att prata med en familjejurist.

Har du en kf kan du sätta dina barn som förmånstagare så att de får pengarna istället för att de ärvs av din man om du går bort först.

Annars är det sak samma hur du gör. Flera konton betyder mer administration för dig men gör ingen skillnad på avkastning.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-) [mc4wp_form id="9993"]