Flera konton?
Sök:

Flera konton?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Catharina Andersson

Den här artikeln publicerades 2017-05-05 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Flera konton?

Om jag har 2-3 olika isk konto och har en portfölj på varje konto, ger det sämre hävstång på mina pengar än om jag endast väljer att endast ha ett isk konto med alla portföljer i samma?

Jag har ett isk konto där jag har ”kopierat” Nybörjarportföljen” och sen tänkte jag spara till mina barn men några av dem är vuxna så jag funderar på att öppna ett isk konto till i mitt namn och ha en portfölj där som är tänkt att tillfalla mina barn. Tanken är att barnens pengar ska stå där i minst 10 år. Mitt eget sparande kommer att stå minst 20 år.

Bör jag välja isk konto eller kapitalförsäkring till barnens sparande? Mina barn kommer ändå att ärva mig och min man. (Alla barnen har samma föräldrar).

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du och din man ärver varandra. Det är först när båda gått bort som barnen ärver om den kvarvarande då inte skrivit något annat i sitt testamentet.

Så det beror ju på hur mycket du och din man litar på varandra att följa varandras viljor om någon av er gått bort. Annars kan det vara klokt att prata med en familjejurist.

Har du en kf kan du sätta dina barn som förmånstagare så att de får pengarna istället för att de ärvs av din man om du går bort först.

Annars är det sak samma hur du gör. Flera konton betyder mer administration för dig men gör ingen skillnad på avkastning.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.



Den här artikeln publicerades 2017-05-05 klockan 14:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.