Flera nätmäklare
Sök:

Flera nätmäklare

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johannes Flood

ställde för sedan frågan: Flera nätmäklare

Hej Jan,

 

Du har ibland i din youtube-kanal nämnt att du har konto både hos Nordnet och Avanza. Finns det några fördelar med det eller några risker med att inte ha de?

 

//Johannes

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag har själv också konto hos både Nordnet och Avanza. Mina tankar om det:

Fördelar
– Man ser båda aktörernas tjänster och kan jämföra vilken plattform man föredrar
– Det kan finnas lite olika utbud, exempelvis finns det större utbud av ETF:er hos Nordnet
– Man kan ta del av fritt courtage längre. Om man har under 50 000 hos Avanza eller 80 000 hos Nordnet, alltså skulle man kunna ha sammanlagt 130 000kr fördelat hos de två innan man börjar betala courtage vid aktieköp.

Nackdelar
– En del kan tycka att det blir rörigare att ha det spritt och föredra strukturen i att ha allt samlat
– Vill man t.ex. ta del av deras lån så tenderar man få bättre villkor om man har mer av sina affärer hos just den aktören.

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-02 klockan 13:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.