Flera sparfomer
Sök:

Flera sparfomer

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emma

ställde för sedan frågan: Flera sparfomer

Hej,

Jag har sparat 12,000:- i sparappen NOWO och startade nyligen fyra hinkar-sparande hos Lysa. Ska jag placera om pengarna till Lysa och avsluta sparandet i NOWO helt och hållet?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag hade flyttat pengarna. Nowo är ett intressant koncept men fonden i sig är ganska bristfällig.

 • Avgiften är inte överdrivet hög, men 0,63% för vad man får är dåligt jämfört med vad som finns på marknaden. Står även något om prestationsbaserat avgift, vilket är ett big no-no
 • En fördelning om 50% räntor 50% aktier är lite av en catch-all fördelning. Alldeles för låg risk för ett pensionsspar i min mening. Alldeles för hög risk för kortsikt.

Jag hade Nowo för ett par år sedan och då låg även pengarna i en vanlig Aktiedepå. Ju tidigare du flyttar dessa till ett ISK desto bättre. I och med en försäljning så kommer du tyvärr att betala vinstskatt (om du har gått med vinst). Tror dock inte att du behöver deklarera manuellt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Allt som är utanför ett ISK eller en KF måste deklareras manuellt, däremot så kan det vara så att NOWO skickar info till Skatteverket som du får granska, komplettera och godkänna.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-18 klockan 18:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.