Flertalet ISK
Sök:

Flertalet ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linda

ställde för sedan frågan: Flertalet ISK

Hej, möjligen en väldigt rörig och konstig fråga men funderar över eventuella nackdelar med att ha flertalet (6+) konton hos exempelvis lysa. Fyra enligt fyra hinkar principen, ett till specifikt sparande (resa) möjligen även till andra specifika målspar och ett till privat pension.

Privat pension och passiva kommer ju exempelvis att inneha samma risk/innehåll. Är det på någotvis dumt att dela upp dessa då för att det endast känns tydligare för egen del?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej, det finns ingen nackdel med att ha flera ISK-konton. Det är beloppet du har i ISK som beskattas. Hur många konton du har det uppdelat på spelar ingen roll. Har själv 9 st.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-10 klockan 18:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.