Flexibel Pension.
Sök:

Flexibel Pension.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Maud

ställde för sedan frågan: Flexibel Pension.

Var nyligen på Pensionsinformation hos Svenska Försäkringsrådgivarna och man föreslår Flexibel pension, att man börjar ta ut en del av den Allmänna pensionen vid 61 år och sätter i ISK. Är det någon som vet om detta är någon bra idé om man nu planerar att gå i pension vid 65 år?

Mvh / Maud

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Detta är en bra idé om du har en livshotande sjukdom och beräknas dö inom kort. Annars skall du låta bli. Sök på nätet på Tidigt uttag allmän pension  och se vad Försäkringskassan skriver om detta! De beskriver väl de nackdelar som finns.

Speciellt nu när börsen är högvärderad är risken extra stor, att en privat placering inte kan slå den värdestegring som blir om pengarna står kvar. Oftast erbjuder dessutom  dessa ”rådgivare” fonder med skyhöga avgifter.

I undantagsfall kan det vara idé att lyfta pensionen vid 61 men detta är sällsynt. Hur trevlig personen än är som föreslår detta , så tacka Nej.

 

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Pensionsmyndigheten skriver om detta under rubriken ”Tidigt uttag av pensionen för placering ger lägre pension resten av livet”

https://www.pensionsmyndigheten.se/nyheter-och-press/pressrum/tidigt-uttag-av-pensionen-for-placering-ger-lagre-pension-resten-av-livet

Man blir inte så värst sugen efter att ha läst deras text.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.