Flyta min TJP från KPA
Sök:

Flyta min TJP från KPA

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Olof

ställde för sedan frågan: Flyta min TJP från KPA

Hej!

 

Har några olika TJP men den senaste för mitt Jobb är KPA Pension . Och där vill jag ha en 90/10 fondförsäkring men tycket inte deras utbud på fonder är så bra det är KPA Etisk Aktiefond, KPA Etisk Blandfond 2 och en räntefond .Swedbank Robur Räntefond Kort. Men jag vet ej så mycket om dom så om någon vet så får ni gärna skriva vad ni tycker om dom .

 

Man kan annars flytta sin TJP till andra Fondförvaltare Som AMF , SEB och Skandia med flera men ska jag flytta blir det 800kr i avgift kommer detta påverka mycket? AMF har jag valt i en annan TJP för jag gillade deras Global fond  AMF Aktiefond Global och dom har räntefonder också AMF Räntefond Kort och lång. men om någon vet något om dessa fonder?  och har flyttat sin TJP till annat bolag får gärna svara på mina frågor tack så mycket.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Olof!

Att flytta sin tjänstepension har jag för mig brukar kosta en liten summa, ibland är den till och med ganska stor, så inte alltid helt värt att flytta.

Vet tyvärr inte vad dom kan erbjuda, vad har du för TJP hos KPA? KAP-KL?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jepp KAP-Kl det är dom swedbank fonderna som är bland fonder tror jag. KPA Etisk Aktiefond, KPA Etisk Blandfond 2 och en räntefond .Swedbank Robur Räntefond Kort. Men du kanske inte vet något om dom. 800 kr tror jag .tack

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Olof Tapper

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Småspararguiden rekommenderar AMF i KAP/KL, främst för deras globalfond med låga 0,20% avgift. Det är halva priset jämfört med KPAs enda aktiefond (50% globalt/50% Sverige) som verkar ha underpresterat senaste åren. Om det är värt 800 kr att flytta beror väl på hur mycket kapital du har totalt och hur långt du har kvar till pension, men jag skulle gissa att det absolut är värt det.

https://www.smaspararguiden.se/blogg/amf-sanker-fondavgifterna-nu-basta-alternativet-for-miljontals-svenskar/

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack så mycket till er båda för era svar . Hade mina ögon på AMF och har annat där så bytte nu till AMF Tack Holger för länken:)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Olof Tapper

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-04 klockan 17:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.