Flytt av tjänstepension till AMF
Sök:

Flytt av tjänstepension till AMF

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Annemarie

ställde för sedan frågan: Flytt av tjänstepension till AMF

Hej,

Jag har två tjänstepensioner hos Skandia traditionell som jag gärna vill flytta till AMF fondförsäkring. Efter många samtal med Skandia, AMF och SPV om vem av de ska utföra själva flytten fick jag nedanstående svar från AMF:

Från 1 april 2018 måste flytt till AMF där försäkringstagaren idag inte har
ett avtal hos AMF ske via en förmedlare som har en upphandling med oss.

Eftersom det företag som är försäkringstagare till den försäkring som du
vill flytta inte har något gällande avtal hos AMF måste du som individ
vända dig till ett förmedlarbolag som har en upphandling med AMF. Dessa är
Max Matthiessen och Söderberg & Partners.
—————————-

Har någon erfarenhet med Max Matthiessen eller Söderberg & Partners och finns det en annan möjlighet att flytta pengar. De tar säkert en avgift för flytten och de verkar inte vara så trovärdiga enligt nätet.

Några rekommendationer när jag ska flytta mina pengar? Verkar vara klurig nu med Corona omständigheter.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Så illa är det kanske inte. Båda bolagen har lång erfarenhet och du löper ingen risk att bli lurad. De är däremot kända för att ta rejält betalt för sina tjänster!

Kolla därför extremt noga vilken kostnad som bolagen tar ut. Välj därefter det billigaste alternativet, eller avstå om det blir för dyrt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-18 klockan 21:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.