Flytt av tjänstepension till Avanza eller Nordnet
Sök:

Flytt av tjänstepension till Avanza eller Nordnet

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Viktor

ställde för sedan frågan: Flytt av tjänstepension till Avanza eller Nordnet

Jag har i helgen hjälpt mina föräldrar att flytta sitt privata pensionssparande från Nordea till Avanza med en struktur lik Globala barnportföljen och fått ned avgiften från 1,55% till ~0,2%. Är smått ursinnig på Nordea som roffar åt sig så omotiverat mycket.

Nu funderar jag hur vi ska göra med deras tjänstepensioner, som idag ligger i någon totalt icke-transparant pensionslösning på Nordea där det inte går att se avgiften och knappt innehavet. Har läst på hos Nordnet och Avanza som båda verkar erbjuda kostnadsfria lösningar med undantag för själva fondavgifterna.

Om vi satte upp deras pensionslösning som 60% LF global index/20% Spiltan Invest/20% Spiltan Ränta skulle den totala avgiften på deras sparande vara de 0,2% som fonderna tar, eller missar jag någon annan avgift? Blir orolig när Nordnet skriver om reavinstskatt i samband med sin fond-i-fondlösning, hur funkar beskattningen på tjänstepensionssparande? Vad skulle ni rekommendera av Avanza/Nordnet?

Mvh

Viktor

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag har själv en otransparent tjänstepensionslösning hos Nordea och dessutom men tjänstepension från mitt nuvarande jobb på Nordnet. Mycket nöjd med den lösningen hos Nordnet där jag själv bestämmer exakt vad den skall innehålla, inga konstigheter.

Regler kring beskattning av tjänstepension kan du läsa här:

Klicka för att komma åt spp462-tjanstepension.pdf

Den avgift som blir i den lösning du beskriver ska bli avgifterna från just fonderna själva. För mer utförliga svar rekommenderar jag att du ringer kundtjänst på Nordnet och/eller Avanza och ställer frågor. De brukar vara väldigt effektiva och hjälpsamma hos båda aktörerna, dessutom skadar det inte att kontakta båda aktörerna och se vad de kan erbjuda så du kan jämföra.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-29 klockan 16:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.