Flytt av tjänstepension till Avanza eller Nordnet • Fråga på RikaTillsammans
Sök:

Flytt av tjänstepension till Avanza eller Nordnet

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Viktor

Viktor ställde följande fråga för 8 månader sedan:

Jag har i helgen hjälpt mina föräldrar att flytta sitt privata pensionssparande från Nordea till Avanza med en struktur lik Globala barnportföljen och fått ned avgiften från 1,55% till ~0,2%. Är smått ursinnig på Nordea som roffar åt sig så omotiverat mycket.

Nu funderar jag hur vi ska göra med deras tjänstepensioner, som idag ligger i någon totalt icke-transparant pensionslösning på Nordea där det inte går att se avgiften och knappt innehavet. Har läst på hos Nordnet och Avanza som båda verkar erbjuda kostnadsfria lösningar med undantag för själva fondavgifterna.

Om vi satte upp deras pensionslösning som 60% LF global index/20% Spiltan Invest/20% Spiltan Ränta skulle den totala avgiften på deras sparande vara de 0,2% som fonderna tar, eller missar jag någon annan avgift? Blir orolig när Nordnet skriver om reavinstskatt i samband med sin fond-i-fondlösning, hur funkar beskattningen på tjänstepensionssparande? Vad skulle ni rekommendera av Avanza/Nordnet?

Mvh

Viktor

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-) [mc4wp_form id="9993"]