Flytt av tjänstepension via Collectum
Sök:

Flytt av tjänstepension via Collectum

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Per

ställde för sedan frågan: Flytt av tjänstepension via Collectum

Hej,

 

Ska flytta tjänstepension via collectum och byta från SEB till SPP.

Såg att man inom några dagar kommer få värdebesked sedan kan flytten ta 1-3 månader.

 

Jag undrar om någon vet vad som händer under dessa månader är man utanför fondmarknaden dessa 1-3 månader eller får man ta del av upp/nedgång på gamla SEB-fonden?

Tack på förhand,

Mvh

Per

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Efter att SEB sålt och SPP inte hunnit köpa så står du utanför marknaden. Om det är bra eller dåligt beror på hur börsen går. Banker är vana att i normalfallet vara oerhört saktfärdiga gällande flyttar (ut), och så här i coronatider kommer de ju bara skylla på det. Något som borde ta 3-4 bankdagar att exekvera (sälja fonder, skicka över, köpa fonder) kommer nog snarare ta 3 månader än 1 månad ;)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Du menar att du byter inom ITP. Collectum är ju ett pensionsbolag som förvaltar kapitalet i ITP.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Eh? Collectum förvaltar väl inte kapitalet, det gör SEB / SPP i detta fall. De är ju bara en valcentral som skyfflar pengarna.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  ErikA
 2. Vit pil

  Så efter att SEB sålt så kan det ta några dagar då
  Man är utanför marknaden innan SPP hinner köpa?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Per
 3. Vit pil

  Tyvärr så kan det ta en månad som pengarna ligger utanför när man flyttar tjänstepensionen, hade själv väldigt tur med min flytt som jag startade för över ett år sedan och som på nått sätt har dragit ut på tiden såååå länge.. Ringde AMF och Fora flera gånger och dom sa att det var på g, sedan kom Corona och mina pengar kom in på kontot under nedgången igen. Men det var bara tur på alla sätt, min tanke va bara att byta från en traditionell förvaltning till en fondförsäkring för ett år sedan.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-26 klockan 20:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂